İnşaat Kalıp Sistemleri

İnşaat Kalıp Sistemleri

İnşaat kalıp sistemleri kullanım alanlarına ve faaliyetlerine göre değişiklik gösterebilen, uluslararası standartlarda güvenlik özelliklerine sahip ürünlerdir. İnşaatlardaki en önemli yapı unsurlarından biridir. Yapılarda kalıp işçiliği ne kadar düzgün olursa, yapının taşıyıcılığı o derece yüksek olur.

İnşaat kalıp sistemleri nelerdir? Bu sistemler kolay kurulum ve sökülme gibi özellikleri sayesinde, hızlı ve etkili çözümler sunmaktadır. Sistemlerin hazırlanmasında kullanılan güncel teknolojiler ile iş yükünü azaltabilir, zamandan kazanabilirsiniz. Ayrıcı uzun ömürlü kullanımı ve kolay depolanması ile ihtiyaç duyulduğu anda uygun çözümlere, bu sistemlerle sahip olabilirsiniz. Kalıp, teknik bilgisi olan profesyonel kişilerce projelendirilip, teknik bir ekiple uygulanmalıdır.

İnşaat Kolon Kalıp Sistemleri

Kalıp nedir çeşitleri nelerdir? Kalıp sistemleri, kullanım alanına ve şekline göre değişiklik göstermektedir. Teknolojinin ilerlediği ve üretimin arttığı bu yıllarda; eski moda “klasik kalıplama” yerine, yeni ve rasyonel “kalıp sistemleri” tercih edilmektedir. Peki kolon kalıp sistemleri nelerdir?

İnşaat Kalıp Sistemleri
  • Çelik perde kolon kalıpları: Çelik perde kalıpları uzun ömürlü ve sıva gerektirmeyen, düzgün betonarme yüzeyler için kullanılan ideal sistemlerdir. Sistem, 40kN/m2 beton basınç dayanımına sahiptir. Elle taşınabilir panolardan oluşmaktadır. Vinç yardımıyla taşınabilmektedir.
  • Ahşap Kirişli Dairesel Kalıp: Değişen çaplarda dairesel perdelerin bulunduğu projelerde tercih edilmektedir. Sistem plywood, ahşap kiriş ve çelik perde kuşakları olmak üzere 3 ana elemandan oluşur. Çelik kuşaklar gergi aparatları ile esnetilerek panolar dairesel form alır.
  • Ahşap Kirişli Perde Kolon Kalıp: Farklı boyutlarda ve geniş yüzeyli panolar oluşturularak kullanılır. Kolon kalıbı iki adet L panodan oluşur. L panolar dış köşe birleştirme parçası ve ankraj mili kullanılarak birleştirilir. Sistem ahşap kiriş, plywood ve çelik kuşak olmak üzere 3 ana elemandan oluşur.

İnşaat Kalıp Sistemleri Fiyatları

İnşaat kalıp sistemlerinin fiyatları; sistemlerin boyutundan, ağırlığından ve kullanılan malzemelerin kalitesinden etkilenebilmektedir. Güçlü ve güvenli bir yapı oluşturmanın ilk adımı doğru bir temel atımı ile gerçekleşir. İnşaat sektöründeki bu temelin oluşturulmasında kalıp sistemleri önemli bir rol oynar.

Malzeme kalitesi kalıp sistemi fiyatlarını etkileyen ana unsurdur. Kalıp sistemleri ahşap, çelik kalıp, alüminyum ve plastik gibi çeşitli malzemelerden yapılabilmektedir. Maliyet, kullanılan malzemenin kalitesine ve türüne bağlı olarak değişebilmektedir. Projenin boyutu veya niteliği de maliyeti önemli ölçüde etkileyecektir. Daha büyük projeler doğal olarak daha fazla kalıp malzemesi ve işçilik gerektirecek, bu da fiyatı artıracaktır.

Bazı kalıp sistemleri, özellikle çelik ve alüminyumdan yapılanlar birden çok projede yeniden kullanılabilmektedir. Bu özellik onların daha yüksek bir maliyete sahip olmalarını sağlamasına rağmen, zaman içinde daha ekonomik olmalarını sağlayabilir. Çünkü defalarca farklı projelerde kullanılabilen sistemler, yenilerine olan ihtiyacı ortadan kaldıracak ve maliyet etkin bir çözüm sunacaktır.

İnşaat Kalıp Çeşitleri Nelerdir?

Kalıp çeşitleri inşaat baraj, tünel, köprü, yüksek istinat duvarı, çok katlı bina, ufak yapı ve silo vb. yapıların inşasında kullanılabilir. Bunların yanı sıra, boya, cephe işlemleri, mantolama, izolasyon, duvar yapımı, cephe giydirme ve kaplama işlemlerinde de tercih edilebilir. İhtiyaçlarınıza uygun olarak, sistemde yapılacak ufak değişiklikler ile projelerinize uygun hale getirilebilir.

İnşaat kalıp elemanları nelerdir? Bu alanda farklı kalıp sistemlerine örnekler vermek mümkündür. Tırmanma asıları ile betona sabitlenen, tırmanma konsollarının üzerinde oluşturulan platform sayesinde meydana gelen sistemlere tırmanır kalıp denilmektedir. Alan problemi nedeniyle, tek taraflı kalıp dökümü yapılacak olan perdelerde kullanılan sistemler ise tek taraflı kalıp adını almaktadır.

Tek taraflı kalıplarda beton basıncı; payandalar, yatay kuşaklar ve kalıcı ankrajlar aracılığıyla karşılanmaktadır. Tek taraflı kalıp elemanları birbirlerine bağlı olduğundan vinç yardımıyla taşınabilmektedir. Farklı iskele ve kalıp sistemleri için bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir ve sipariş taleplerinizi iletebilirsiniz.

-->