Doğru İş Güvenliği Çözümleri

Doğru İş Güvenliği Çözümleri

Doğru iş güvenliği çözümleri 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda belirtilen hususlara uygun olarak, deneyimli firmaların danışmanlığında elde edilebilmektedir. Hem çalışma sahasının hem de çalışanın güvenliğinin sağlanması temel hedeftir.

Doğru iş güvenliği çözümleri nasıl sağlanır? Ülkemizde tüm sektörler için iş güvenliğinin sağlanması, kanunlarla güvence altına alınmıştır. Bu alanda sorumluluklarını yerine getirmeyen kuruluş veya işletmeler cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Özellikle de yapı, inşaat ve madencilik sektörleri yüksek risk barındırmaktadır. İş yeri hekimliği, risk analizi ve yüksekte çalışma eğitimi gibi pek çok iş güvenliği hizmeti mevcuttur.

Doğru İş Güvenliği Çözümleri Nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği alanındaki en doğru çözümler, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmektedir. Örneğin inşaat sektörü çalışanları için yüksekte çalışma eğitimi oldukça önemlidir. Aynı zamanda inşaat sahalarında, çeşitli onarım ve restorasyon projelerinde sıkça kullanılan iskele ve kalıp sistemi gibi malzemelerin güvenlikli olarak üretilmesi de önemli bir konudur.

Gürbüz İskele hem yerel hem de uluslararası standartları dikkate alarak üretimlerini gerçekleştirmektedir. Nitelikli mühendis kadrosu ile güvenli, dayanıklı ve ekonomik çözümler geliştirmektedir. Üretimler, dört ana grup altında toplanmaktadır;

  • Dış cephe iskele sistemleri
  • Güvenlik sistemleri
  • Kalıp altı iskele sistemleri
  • Kalıp sistemleri

Firmamızın geliştirdiği güvenlikli sistemler pek çok projede kullanılmaktadır. Çalışma sahalarında yer alan uyarı levhaları ve çalışanlara verilecek iş güvenliği eğitimi, projelerin güvenle tamamlanmasına katlıda bulunmaktadır.

Doğru İş Güvenliği Çözümleri

İnşaat Sektöründe İş Güvenliği

Gürbüz İskele ağırlıklı olarak yapı/inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmadır. Ürettiği yüksek güvenlikli çözümler ve verdiği iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri bunun bir göstergesidir. İş güvenliği konusunda doğru çözümlere ulaşabilmek, pek çok inşaat firması yöneticisinin üzerinde önemle durduğu bir konudur.

Doğru çözümler sektöre özgü, pratik ve işlevseldir. Her sektörün farklı ihtiyaçları olabilir. Aynı zamanda yüksek riskli ve orta riskli sektör gibi sınıflandırmalar da mevcuttur. Riskli sektörlere inşaat, madencilik, kimya, ateşli silah/patlayıcı üretimi örnek olarak verilebilir.

İşlerin aksamadan devam etmesi ve çalışan güvenliğinin sağlanması için doğru bir planlama ile İSG alanına gereken önem verilmelidir. Olası riskler önceden planlanmalıdır. Peki iş güvenliği alanında gereken tedbirleri almak ne gibi avantajlara sahiptir?

  • Kanuni bir zorunluluk yerine getirilmiş olur.
  • Çalışanların hayati tehlikeleri en aza indirilir.
  • Meslek hastalığı görülme ihtimali azalır.
  • İş verimi artar.
  • İş sahasının güvenlik düzeyi artar ve gereksiz/beklenmeyen harcamaların önüne geçilmiş olur.
  • Çalışanların sağlık giderleri azalır.
-->