İnşaat Güvenlik Sistemleri

Güvenlik Sistemleri

İnşaat Güvenlik Sistemleri temel amacı, tam emniyet ve koruma ilkesiyle kişilerin yaralanmalarını önlemek, inşaatlarda kullanılan malzemelerin korunmasını sağlamaktır. Bu şekilde hem çalışanların hem de şirketin çıkarları gözetilmiş olur. İnşaat Güvenlik Sistemleri; malzeme çıkartma platformu, iş güvenlik malzemeleri ve inşaat güvenlik ağı olmak üzere 3 temel bölüme ayrılmıştır. Gürbüz İskele ve Kalıp Sistemleri olarak her şeyden önce iş güvenliği politikamızla hizmetlerimize devam etmeyiz.

İnşaat Güvenlik Sistemleri TS EN 10219-1 normunun gereklerine göre tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu sistemler şantiyede veya kullanım alanında yerlerine monte edilirken TS EN 10219-2 normuna uygun biçimde yerleri belirlenmeli ve monte edilmelidir. Eğer bu konuda desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız endişelenmeyin! Süpervizörlük ve Projelendirme hizmetlerimiz ile sorunlarınıza çözümler üretmeye devam ediyoruz.

inşaat-güvenlik-sistemleriİnşaat Güvenlik Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Güvenlik Sistemleri genellikle çok katlı, yüksek binaların inşaatında, köprü ve viyadük yapımında, santrallerde veya her türlü inşaat projesinde tercih edilebilmektedir. İnşaat çalışanlarını ve çevredeki insanların güvenliğini sağlamak ve yüksekten düşmelere karşı korumak amacıyla tercih edilmektedir. Sistemler 6 metreye kadar, yüksekten düşmelere karşı kesin bir koruma sağlar.

Güvenlik Sistemleri Nelerdir?

Güvenlik Ağı Konsolu, işçi ve malzeme düşmesine karşı tasarlanmış olan iş güvenliği bakımından çok önemli bir güvenlik sistemidir. Standart ölçüler 4x6m, 4x5m ve 4x4m olarak üretilmektedir. Gürbüz İskele tarafından çözümlenen projelerde çıkabilecek standart olmayan ölçüler içinde üretim mevcuttur.

İnşaatların döşeme kenarlarında, asansör, şaft ve aydınlatma boşluklarında, merdiven kenarlarında tercih edilebilir. Sistemlerin amacı döşemelerde süreksizlik meydana getiren ve problem yaratan durumları ortadan kaldırmaktır.  Kalıp üzerlerinde çalışanların veya malzemelerin düşmesini engelleyecek toplu koruma tedbirlerinde kullanılabilecek malzemelerdir.

Malzeme çıkartma platformu, şantiyede yapının cephesine geçici konsol oluşturarak, konsoldan malzemelerin farklı bölgelere vinç ile taşınmasını sağlar. Kalıp sirkülasyonunda ve malzeme taşınması sırasında işçilik ve maliyet tasarruf sağlar.

Güvenlik Sistemleri Nasıl Kullanılır?

Öncelikli olarak, güvenlik sistemlerinin kullanılacağı yerler belirlenir. İhtiyaca uygun sistemler belirlendikten sonra, cephede montaj işlemi için yer seçilir. Sistemlerin ve platformların kurulumu yapılır. Vinç yardımıyla belirlenen noktalarda kullanılmak üzere hareket ettirilir. Sabitleme işlemleri için montaj plakaları tercih edilir. İnşaat güvenlik sistemlerinin tamamı, istenildiği zaman cepheye doğru kapanabilecek şekilde tasarlanmıştır. İnşaat alanında vincin çalışmasını engelleyebilecek durumlarda, platform kapatılıp daha sonra tekrar açılabilir. Sistemler; bu özelliği sayesinde çok rüzgârlı, yağışlı veya karlı hava şartlarında kapatılıp koruma altına alınabilir.

Diğer tüm sistemlerimizde olduğu gibi, güvenlik sistemlerimizi de kiralamak mümkün.

Sistemlerin kurulumu, kullanılacağı yerin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Profesyonel ekiplerimiz ile müşterilerimizin isteğine bağlı olarak kurulum, depolama ve taşıma hizmeti sağlamaktayız.

Güvenlik sistemlerinin fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için daha fazla beklemeden bizimle iletişime geçin.

-->