İnşaat İskele ve Kalıp Sistemleri

İnşaat iskele ve kalıp sistemleri inşaatların olmazsa olmaz yapı taşları olarak işlerin emniyetli bir şekilde yerine getirilebilmesi için kullanılmaktadır. Kolayca kurulabilen bu sistemler sayesinde personelin yaralanma ihtimali de en aza inmektedir.

İnşaat iskele ve kalıp sistemleri arasındaki farklar nelerdir? Temel fark kendini kullanım amaçlarında göstermektedir. İş veya inşaat iskeleleri, çalışanların güvenli bir ortamda işlerini yapabilmesi için kurulmaktadır. Kalıp sistemleri ise kalıcı yapı kendini destekleyebilecek seviyeye gelene dek çalışanları ve ekipmanları desteklemek amacıyla kullanılmaktadır.

İnşaat İskele ve Kalıp Sistemleri Arasındaki Fark

İnşaat iskelesi ne işe yarar? Bir inşaat iskelesi, belli standartlar dikkate alınarak geliştirilen ve güvenli bir çalışma ortamının yaratılmasında kullanılan geçici yapıdır. Bir kalıp iskelesi ise ilgili yükler için kurulan geçici desteklerden oluşur. Bu sistemler, üzerine gelen beton ve demir yüklerine maruz kalmaktadır.

İnşaatlarda tercih edilen iskele ve kalıp sistemleri, emniyet amacıyla kullanılır ve personelin yaralanma ihtimalini en aza düşürür. Ayrıca kullanılan malzemeyi koruyarak firmanın da yararını gözetir. Gürbüz İskele inşaat sonrası faaliyetleri ile hem yurt içi hem de yurt dışına hizmet götürmektedir. Çalışmalar, Ankara’da 15 bin metrekarelik alanda kurulu bulunan fabrikada yürütülmektedir.

İskele firmaları arasında, güvenlikli ve dayanıklı sistemlerin mimarı olarak öne çıkan Gürbüz İskele, 1986 yılından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Peki kalıp ve iskele projesini kim hazırlar? Bu projeler genellikle inşaat firmalarında görev yapan mühendisler tarafından hazırlanmaktadır. Firmamız da projelendirme ve danışmak hizmetleri sunmaktadır.

insaat-iskele-ve-kalip-sistemleri

İskele Kalıp Sistemi Nedir?

Pek çok yapı projesinde kullanılabilen iskele ve kalıp sistemlerimiz, TS-EN 12810 ve TS-EN 12811 standartlarında üretilmektedir. Ürünler, kullanılacağı inşaat bölgesinde veya şantiyede monte edilirken TS EN 10219-2 kurallarına uygun hareket edilmelidir. Projelendirme ekibiniz sizlere destek vermek için her zaman hazırdır!

Gürbüz İskele 1986 yılında ilk olarak çelik iskele üretmiştir. O günden bu yana üretimdeki çeşitliliğimiz genişleyerek bir dizi ürüne dönüşmüştür. Peki iskele ve kalıp sistemleri hangi alanlarda kullanılmaktadır? Sütun veya beton plaka gibi yapılarda kalıp sistemleri tercih edilir. İskele ise bir yapının etrafına ulaşmak amacıyla kullanılır. Örneğin tünel, gemi ve baraj inşaatlarında dış cephe iskeleleri kullanılmaktadır. Dış cephe inşaat iskele çeşitleri nelerdir? Bu iskele sisteminin H tipi ve modüler iskele gibi türleri bulunmaktadır.

İnşaat iskele fiyatları ne kadar? İnşaat sektöründe faaliyet gösteren kişi veya firmalar sıfır ve 2. el iskele fiyatları konusunda araştırmalar yürütmektedir. Gürbüz İskele her ihtiyaca hitap eden, son derece dayanıklı ve ekonomik sistemleri uzun zamandır üretmektedir. Güncel fiyatlar hakkında bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

insaat-iskele-ve-kalip-sistemleri

İskele Çeşitleri Nelerdir?

İskeleler; işlerin kolayca yerine getirilmesinde ve güvenliğin sağlanmasında kullanılan önemli sistemlerdir. Bu sistemler binlerce kiloluk ağırlıkları dahi taşıyabilmektedir. Ağır sanayi, gemi inşaatları, enerji ve sağlık tesisleri, iskelelerin kullanıldığı önemli alanlardır. Başlıca iskele/kalıp sistemlerini aşağıdaki listeden bulabilirsiniz.

  • Dış cephe iskele sistemleri: Her bir kata yerleştirilen metal platformlar sayesinde güvenli bir çalışma ortamı sağlanmaktadır. Kapaklı merdivenler ile katlar arasında güvenli geçiş mümkündür.
  • Kalıp altı iskele sistemleri: mantar, asmolen, kirişli vb. her türlü döşeme sisteminde kullanılmaktadır. Masa tipi, kovanlı ve cup lock iskele bu sistemlere örnek olarak verilebilir.
  • Kalıp sistemleri: Cephe, mantolama ve izolasyon işlerinde, duvar yapımında, cephe giydirme işlemlerinde ve silo yapımında en çok kullanılan sistemler arasındadır. Plywood, ahşap, çelik ve plastik panel kalıp gibi farklı türleri bulunmaktadır.
  • Güvenlik sistemleri: Temel amacı, tam koruma ilkesiyle yaralanmaların önüne geçmek ve kullanılan malzemenin korunmasını sağlamaktır. Bu sistemler, TS EN 10219-1 normunun gereklerine göre tasarlanmış ve üretilmiştir.
-->