kalıp sistemleri

Kalıp Sistemleri kullanım alanlarına göre değişiklik gösteren tipte, güvenli yapı sistemlerdir. Güvenlikli iskele cephe, boya, mantolama ve izolasyon işlerinde, duvar yapımında, cephe giydirme ve kaplama işlemlerinde, silo yapımında en çok kullanılan sistemler arasında yer alır. Ayarlanabilir dayama aparatı, çelik dübel sistemi ile duvara sabitlenir ve inşaat sonrası duvarda herhangi bir iz bırakmaz.

Kalıp Sistemleri hızlı bir kuruluma sahip olmasıyla ve çelik iskele sistemi sayesinde zamandan kazandırır. Ayrıca kullanılan malzemelerin kalitesinden dolayı oldukça uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Kalıp Sistemleri Elemanları belirli standartlarda fabrikasyon olarak imal edilip şantiyede bir iş programına göre kullanılırlar. Beton teknolojilerindeki gelişmeler sonucu yapı elemanları daha narin ve detaylı yapılabilmektedir. Bu durumda da işlenmiş birim betonda kalıp maliyetlerinin payı artmaktadır. Fakat endişelenmenize gerek yok. Sunduğumuz kalite standartları ve üst düzey fiyat avantajlarıyla hizmetinizdeyiz. Kalıp Sistemleri Fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

kalıp sistemleri

Kalıp Çeşitleri Nelerdir?

Kalıp çeşitleri, yapıldığı malzeme ve uygulama şekline göre sınıflandırılmıştır.

  • Malzemesine göre panel kalıplar: Plywood panel kalıp, ahşap panel kalıp, çelik panel kalıp ve plastik panel kalıp.
  • Uygulama şekline göre kalıplar: Kayar panel kalıp, tırmanır panel kalıp ve kolon kalıplardır.

Bu sınıflandırma altında farklı çeşitlerde inşaat kalıpları bulunur. Bu kalıplardan bazıları şunlardır;

  • Tırmanır Kalıp: Bir önceki katta kullanılan kalıbın sökülmeden üzerine eklenerek yükseltilen kalıplardır. Böylece kesintisiz bir devamlılık sağlar. Kalıp sistemini sökülebilir ankrajlar ve tırmanma pabuçları taşır. Yapıya monte edildikleri için, kalıp iskelesi gerektirmeden uygulanabilir. Hızlı bir çalışma sistemi sağlayarak ekonomi sağlayabilir.
  • Çelik Perde Kolon Kalıp: Çelik ve alüminyumdan üretilir. Çelik profiller kullanarak kurulur. Tek tek parçalar halinde kullanılabilmesi daha serbest bir şekillendirme imkanı verir. İnsan gücü ile kurulabilir veya vinç yardımıyla tırmanır kalıp şekilde kullanılabilir. Montajı ve sökülmesi kolaydır ve birçok kez kullanılabilir. Sıva gerektirmeyen pürüzsüz beton yüzeyler yapılmasında kullanılabilir.
  • Ahşap Kirişli Perde Kolon Kalıp: Zaman ve malzeme israfından tasarruf sağlayan bir kalıp sistemidir. Ahşap kiriş, plywood ve çelik kuşaklardan oluşur ve iş sonuna kadar tek bir montaj ile kullanılması mümkündür. Farklı boyutlarda ve geniş yüzeylerde kullanılabilir.
  • Ahşap Kirişli Dairesel Kalıp: Dairesel kalıplar isminden de anlaşıldığı gibi dairesel yapılarda kullanılırlar. Silo, minare, baraj, tünel gibi eğimli yüzeylerin yapılmasında kullanılır. Malzeme yapısı olarak ahşap kirişli perde kalıpla aynıdır. Güvenli ve geniş bir çalışma alanı sağlar.
  • Tek Taraflı Kalıp: Tek taraflı kurularak dar alanlarda çalışma imkanı veren kalıplardır. Payandalar, yatay kuşaklar ve ankrajlar ile kurulur. Tırmanma konsolları kurularak tek taraflı olarak tırmandırılabilir. Vinç yardımıyla taşınması mümkündür.
döşeme kalıp sistemleri

Kalıp Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Kalıp Sistemleri barajlar, tüneller, köprüler, yüksek istinat duvarları, çok katlı binalar, ufak yapılar ve silolar vb. yapıların inşaatında kullanılabilir. Bunların yanı sıra, boya, cephe işlemleri, mantolama, izolasyon, duvar yapımı, cephe giydirme ve kaplama işlemlerinde de tercih edilebilir. İhtiyaçlarınıza uygun olarak, sistemde yapılacak ufak değişiklikler ile projelerinize uygun hale getirilebilir.

İnşaat Kalıbı Nedir?

İnşaat kalıbı, beton dökümü sırasında betonun statik ve mimari açıdan şekil almasını sağlayan yapı elemanıdır. Kalıp, projede çizilen bir panelin ya da duvarın ölçülerine göre kurulur ve içerisine beton dökülerek kuruması beklenir. İnşaatlarda kullanımına en çok özen gösterilmesi elemanlardan birisidir. Kalıplar ne kadar iyi kullanılırsa binanın statik sağlamlığı artar ve yanlış kullanıma bağlı maliyetler azalır. Bu yüzden mühendisler gözetiminde teknik bilgisi olan kişiler tarafından kurulması ve kullanılması gerekir.  Kalıp kullanımı ile en iyi verimi alabilmek için uluslararası standartlarda üretilmiş ve yönetmeliklere uygun şekilde kurulmuş olması gerekir.

Ürünlerin tamamı TS-EN 12811 standartlarına uygundur. Ayrıca sistemler, EN ISO 3834-3 kalite standartlarındaki, gazaltı kaynak robotları tarafından üretilmektedir.

Gürbüz İskele ve Kalıp Sistemleri güvencesiyle sunduğumuz ürünlerimizin; tamamında son teknoloji güvenlik sistemleri kullanılmaktadır.

Sistemlerin fiyatı hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

-->